BMW 525d Motor Spoelen

Favicon-flush

Levensduur auto verlengen

Favicon-flush

Gespecialiseerd bedrijf

Favicon-flush

Klaar in 30 tot 90 minuten

Favicon-flush

De beste spoelmachines

BMW 525d Motor Spoelen 

Vandaag een bericht over het motor spoelen van deze BMW 525d die langskwam bij Motorflush. Bij binnenkomst had de BMW een kilometerstand van wel 574.778 kilometer! Bij dit soort enorme kilometerstanden is het volledig van belang uw auto goed te onderhouden om niet voor problemen te komen staan. Een regelmatige spoeling van de motor is een uitstekende onderhoudsprocedure voor de motor. In dit bericht kunt u meer informatie vinden over deze BMW en het motor spoelen waar wij bij Motorflush gespecialiseerd in zijn. 

De 5-series van BMW 

De BMW 5-series is een van de vele series auto’s die door autogigant BMW geproduceerd wordt. De 5-serie bestaat uit luxueuze sedans. Deze vallen onder de grotere klasse auto’s, welke in Europa ook wel onder het E-segment worden geclassificeerd. De 5-serie bestaat uit een groot assortiment aan modellen met ieder zijn eigen code.  

De BMW 525d, die toebehoort aan de vijfde generatie van de 5-series, is geproduceerd in twee stijlen: de Sedan (E60) en de Touring (E61).  

Gespoelde Model 

De BMW 525d die bij Motorflush langskwam voor een motorspoeling dateert uit 2006. Het model valt onder de Touring (E61) uitvoering. Onder de motorkap ligt een 6-cilinder dieselmotor met turbo. Dit geeft deze BMW 163 pk (120 kW), hiermee zit de BMW in 8,7 seconden op de 100 km/h. 

De motor bevat een inhoud van 5,5 L aan olie. 

BMW 525d Motor Spoelen

Wat zijn de meest voorkomende klachten bij de motor? 

Een hoger brandstof verbruik tijdens het rijden 

De motor is luidruchtiger dan gewoonlijk zowel koud als warm 

U ervaart een verlies in vermogen 

Er is een toename in olieverbruik 

Rokende uitlaat 

 

Preventief onderhoud 

Het spoelen van uw motor dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raken de leidingen langzaam vervuild en is het mogelijk dat de kanalen dichtslippen. Als gevolg hiervan komen er allerlei ongewenste deeltjes vrij in de motor, hierdoor neemt de slijtage in de motor toe en verminderd de kwaliteit van de olie drastisch. Met een spoeling ververst u alle olie en wordt de motor gereinigd. Vervolgens zal uw auto weer optimaal presteren. Als u met een regelmaat een spoeling uitvoert, kan de motor vrijwel oneindig mee. 

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de motor vervangen en wordt al het vuil en het slib verwijderd. Bij Motorflush maken wij hiervoor gebruik van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Motorflush. 

Overweegt u om de motor van uw auto te laten spoelen, maar twijfelt u of het nodig is? Wij kunnen doormiddel van een gratis consult of tijdens een gratis proefrit adviseren wat voor u de beste optie is. Wij spoelen alle merken auto’s met of zonder machine. 

Deze spoeling kost inclusief olie, filterwissel, toevoegingen en BTW € 350.-  

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de motor van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 30 tot 90 minuten. De oude olie vervangen we met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder! 

 

Maak een afspraak!