Jaguar XF Motorflush

Favicon-flush

Levensduur auto verlengen

Favicon-flush

Gespecialiseerd bedrijf

Favicon-flush

Klaar in 30 tot 90 minuten

Favicon-flush

De beste spoelmachines

Jaguar XF motorflush

Jaguar XF motorflush

In deze blog vertellen wij meer over de motorflush van deze Jaguar. Onder deze Jaguar XF ligt de dikke 4.2 V8 motor, met al die pk’s en brute kracht wordt er veel gevraagd van de motorolie. De Jaguar kwam bij Motorflush binnen met een kilometerstand van 144.355 km, de eigenaar vond het hierom een goed moment om de motor en de automaat grondig te laten spoelen. De motorflush bij deze Jaguar XF heeft dit model van zijn klachten verholpen. Beide ingrepen werden uitgevoerd door onze collega’s van Flushed Woerden. Dit is een van onze 3 locaties waar wij zowel automaten als motoren spoelen. Op  https://www.flushed.nl/ vind u meer informatie over het spoelen van uw automaat.

De Jaguar XF.

De introductie van deze XF kwam begin 2008 en verving de Jaguar S-type. De V8 was tijdens de introductie de grootste motor. Enkel de Supercharged was sneller. Later kwam er nog een 5.0 V8 supercharged R-S. Het uiteindelijke model week maar iets af van de concept variant.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een Jaguar XF 4.2 V8 uit 2008.

De Jaguar XF tijdens de motorflush bij Flushed Woerden

Onderhoud van de motor is zeer belangrijk. Tijdens het rijden vinden er allerlei schadelijke processen plaats binnen de motor. Vooral het heet worden van de olie, vervuiling en slijtage brengen veel schade aan. De vervuilde olie is gelukkig te verversen, dit kan via een verversing of door een motorflush. Handmatig ververs je de olie in de motor, dit is zo’n 95% alle aangekoekte olie blijft achter in de motor. Via een motorspoeling ververs je de olie met behulp van een machine, waardoor er veel meer mogelijk is. Op deze manier kan je ruim 98% van de oude olie verversen, oftewel ongeveer 9 liter, afhankelijk van de Motor. Dit automatische proces heet  motorspoelen en hiermee kan de motor ook gereinigd worden. Zo worden alle vuile en slijtende deeltjes ook nog eens verwijderd. Een spoeling van de motor is het beste onderhoudsproces voorde motor. Daarnaast kan een spoeling ook klachten verhelpen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de automaat.

Veel voorkomende klachten automaat
  • Lawaaierige motor
  • Rokende uitlaat
  • Verhoogd olieverbruik
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Hier kan je goed zien dat de motorflush zijn werking doet. Dit is olie die in het 2e gedeelte van de motorspoeling uit de motor komt.

Het belang van motorspoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Als er klachten zijn ontstaan is het van belang om uw motor grondig te spoeling. Gebeurd dit niet, dan verergeren de klachten en is een revisie van de motor vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de motor vervuild en verstoppen olie kanalen. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de motor die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele motor, zodat de aandrijflijn weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een motor vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de motor vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling

Deze spoeling kost inclusief motorspoeling, toevoegingen, motorolie filter en de btw € 350,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de motor van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 70 tot 120 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

Maak een afspraak!