Mercedes V250d  Motorspoelen

Favicon-flush

Levensduur auto verlengen

Favicon-flush

Gespecialiseerd bedrijf

Favicon-flush

Klaar in 30 tot 90 minuten

Favicon-flush

De beste spoelmachines

Mercedes V250d  Motorspoelen

Mercedes V250d motorspoelen

In deze blog vertellen wij meer over het motorflushen / motorspoelen van deze Mercedes V250d. Het is algemeen bekend dat motorolie in een dieselmotor sneller vervuild dan bij een benzine motor. Gek genoeg geven veel auto fabrikanten intervallen aan de motorolie van soms wel 30.000km. Hierdoor ontstaat er veel vervuiling en afzetting in de motor. Dit zorgt voor slechtere smering hoger brandstof verbruik en onnodige slijtage in de motor.

De Mercedes V250d

De V klasse van Mercedes is een luxe uitvoering van de Vito. Hoewel deze auto’s qua uiterlijk op elkaar lijken zijn ze van binnen compleet anders. De V klasse met officiële benaming 447 is namelijk uitgevoerd als een luxe personenauto. Het interieur vergelijkbaar met een E klasse uit dezelfde reeks en volop geluidsisolatie zodat je in de auto vergeet dat je in een 2400 kilo zware MPV rijd.

De motor onder de V klasse  is een 4 cilinder bi turbo motor met een olie inhoud van maar liefst dik 9 liter.

Gespoelde model

Het model dat is gespoeld bij Flushed was een V klasse 250 Bluetec aventgarde uit 2015. De Bluetec uitvoering is de gezondste van de reeks motoren door de toevoeging van Adblue. Tevens zorgt de Adblue ervoor dat dit een euro 6 motor is en voorlopig nog in de steden mag rondrijden. aventgarde zorgt ervoor dat dit model is uitgevoerd met veel extra luxe zoals, adaptive cruisecontrol, leer, elektrische stoelen en zelfs een standkachel.

De Mercedes V250d bij Motorflush in Woerden

Onderhoud van de motor is zeer belangrijk. Tijdens het rijden vinden er allerlei schadelijke processen plaats binnen de motor. Vooral het heet worden van de olie, vervuiling en slijtage brengen veel schade aan. De vervuilde olie is gelukkig te verversen, dit kan via een verversing of door een motorflush. Handmatig ververs je de olie in de motor, dit is zo’n 95% alle aangekoekte olie blijft achter in de motor. Via een motorspoeling ververs je de olie met behulp van een machine, waardoor er veel meer mogelijk is. Op deze manier kan je ruim 98% van de oude olie verversen, oftewel ongeveer 9 liter, afhankelijk van de Motor. Dit automatische proces heet  motorspoelen en hiermee kan de motor ook gereinigd worden. Zo worden alle vuile en slijtende deeltjes ook nog eens verwijderd. Een spoeling van de motor is het beste onderhoudsproces voor de motor. Daarnaast kan een spoeling ook klachten verhelpen. Hieronder staat een lijstje met veel voorkomende klachten binnen de motor.

Veel voorkomende klachten motor:

  • Lawaaierige motor
  • Rokende uitlaat
  • Verhoogd olieverbruik
  • Verhoogd brandstofverbruik
  • Gevoelsmatig vermogensverlies

Hier kan je goed zien dat het motorspoelen bij deze Mercedes V250d zijn werking doet. Dit is olie die in het 2e gedeelte van de motorspoeling uit de motor komt.

Het belang van motorspoelen blijft vaak onopgemerkt, totdat er zich ernstige problemen voordoen. Als er klachten zijn ontstaan is het van belang om uw motor grondig te spoeling. Gebeurd dit niet, dan verergeren de klachten en is een revisie van de motor vaak de enige oplossing, hier komt een hele hoge prijs bij kijken.

Preventieve spoeling

Een spoeling dient als een uitstekend onderhoudsproces. Tijdens het rijden raakt de motor vervuild en verstoppen olie kanalen. Er komen allerlei ongewenste deeltjes vrij binnen de motor die gaan slijten en de oliekwaliteit drastisch doen verminderen. Een spoeling ververst deze olie en reinigt de gehele motor, zodat de aandrijflijn weer optimaal kan presteren. Wanneer dit regelmatig wordt gedaan kan een motor vrijwel oneindig mee.

Tijdens de spoeling wordt alle olie binnen de motor vervangen en wordt al het vuil en slib verwijderd. Dit gebeurd door middel van professionele spoelapparatuur bediend door een team van gespecialiseerde spoelers van Flushed.

Dit filmpje geeft een impressie van de spoeling

Deze spoeling kost inclusief motorspoeling, toevoegingen, motorolie filter en de btw € 439,-

Bij een spoeling wordt u ontvangen door ons vriendelijke personeel, waarna de motor van uw auto wordt gespoeld in ongeveer 70 à 120 minuten. De oude olie wordt vervangen met hoogstaande olie die ons al jarenlang het allerbeste resultaat garandeert. Tijdens de spoeling kunt u comfortabel verblijven in onze wachtruimte met een WIFI-verbinding. Heeft u een vraag over het spoelen of wilt u een afspraak maken dan kan dat gemakkelijk hieronder!

 

Maak een afspraak!